×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zo verliepen de slow-dates van Laurentien deze morgen

  'Enorm goede gesprekken'

  Zo verliepen de slow-dates van Laurentien deze morgen

  Prinses Laurentien ontving vanochtend in een wel heel bijzondere huiskamer onbekende gasten uit heel Nederland. In het kader van de actie 'Écht contact' knoopte ze in een geïmproviseerde kamer in de stationshal van Utrecht Centraal gesprekjes aan met voorbijgangers.


  “Voor een écht gesprek”, want dat is volgens haar niet meer zo gebruikelijk en vanzelfsprekend in de digitale samenleving waar iedereen druk is of op het scherm van de mobiele telefoon kijkt.

  ‘Durf door te vragen’

  “Ik heb enorm goede gesprekken gehad. Als je mensen vraagt hoe het met ze gaat, dan begint het eigenlijk vanzelf”, aldus de prinses, die het voortouw nam voor dit initiatief dat op Valentijnsdag een passende start kreeg. “Durf ook door te vragen”, stelde Laurentien, “bijvoorbeeld als iemand zegt dat het niet zo goed gaat.” Maar daarbij hoorde ook de tijd nemen om te luisteren of een antwoord te formuleren.

  LEES OOK:

  Veel energie

  De prinses vond dat het “ontzettend goed” verliep. “Ik krijg hier zoveel energie van.” Ze had eerder op de ochtend ook al een rondje gesprekken gedaan bij PostNL en zou later op de dag ook op Schiphol nog mensen aanspreken.

  Bekende Nederlanders

  Laurentien was in Utrecht niet de enige die in de pop-up huiskamer bij spoor 21 gesprekken aanknoopte. Andere ‘bekende Nederlanders’ als Trijntje Oosterhuis, Jamai en Jan Slagter, maar ook NS-baas Roger van Boxtel deden even hard en enthousiast mee. “Je hebt mensen nodig om je eigen meningen te ijken. Je knapt op van een goed gesprek”, meende zangeres Trijntje. “Je moet wel zorgen dat het niet verzandt in small talk.”

  Bron: ANP. Beeld: ANP

  14 februari 2020 - 16:00