×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zó veel kijkers trekt docu ‘De zware jas van Beatrix’

  Kijkcijfers van deel 1 bekendgemaakt

  Zó veel kijkers trekt docu ‘De zware jas van Beatrix’

  Docu-serie 'De zware jas van Beatrix' wordt in 4 delen uitgezonden op NPO2. Gisteravond was deel 1 aan de beurt.


  De serie, die gaat over de regeerperiode van Beatrix, trok 775.000 kijkers. In de eerste aflevering was er met name aandacht voor de affaires binnen het koninklijk huis. Zo kwam de Hofmans-affaire van de jaren 50 aan bod. En ook de Lockheed-affaire die zich in de jaren 70 afspeelde.

  Toen nog kroonprinses Beatrix is strijdvaardig en alert, en zet zich in die jaren af tegen haar ouders. De aflevering is ‘De puinhopen van pappie’ genoemd. Mocht je ‘m gemist hebben, dan is-ie terug te kijken via Uitzending Gemist.

  Volgende maand is het 40 jaar geleden dat Beatrix koningin werd.

  Lees ook:

   

  Bron: ANP. Beeld: ANP

  19 maart 2020 - 09:55