×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zing dit lied en je weet zeker dat je lang genoeg je handen wast

  En het is niet Happy Birthday

  Zing dit lied en je weet zeker dat je lang genoeg je handen wast

  Nu het coronavirus ons om de oren vliegt, is het extra belangrijk om je handen grondig te wassen met water en zeep. Maar hoe weet je zeker dat je het lang genoeg doet?


  Verschillende experts gaven al de tip ‘zing twee keer Happy Birthday’. Maar met dit lied weet je ook zeker dat je goed zit.

  Zing het Wilhelmus

  Bij het wassen van je handen gaat het erom dat je ze om en nabij 2o seconden flink schrobt. En wat duurt 20 seconden? De eerste helft van het eerste couplet van het Wilhelmus. Hier nog even de tekst voor als je ‘m bent vergeten:

  Wilhelmus van Nassouwe
  ben ik, van Duitsen bloed,
  den vaderland getrouwe
  blijf ik tot in den dood.

  4 maart 2020 - 13:04