×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Video: Willem-Alexander biedt excuses aan in Indonesië

  Koning biedt excuses aan voor geweld tijdens onafhankelijkheidsoorlog

  Video: Willem-Alexander biedt excuses aan in Indonesië

  In een toespraak met Máxima aan zijn zijde en in het bijzijn van de Indonesische president heeft Willem-Alexander excuses aangeboden voor het geweld ten tijde van de onafhankelijksstrijd in Indonesië. Bekijk de toespraak hieronder.

  Toenmalig koningin Beatrix wilde tijdens het vorige staatsbezoek aan Indonesië (in 1995) al excuses aanbieden, maar de regering zou dat toen hebben tegengehouden.

  Lees ook:

   

  Beeld: ANP, Youtube @JAKARTA

  10 maart 2020 - 11:57