×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Meest gelezen

 • Elizabeth’s wraak op Marokkaanse koning

  Door Marc van der Linden

  Koningin Elizabeth staat bekend om haar onkreukbaarheid. Dat is bij de Oranjes wel anders. Bij Beatrix kon, vooral toen ze nog koningin was, soms het gezicht op onweer staan. Onze huidige koning kan ergernissen maar moeilijk kan verbergen en zijn grootmoeder, koningin Juliana, kon zelfs publiekelijk stampvoeten als het niet ging zoals zij wilde. Maar…

  Lees column
 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Winschoten loopt uit voor Máxima

  Winschoten loopt uit voor Máxima

  Het Groningse Winschoten heeft dinsdag een eigen Koninginnedag beleefd. De komst van koningin Máxima was aanleiding de vlag uit te hangen, de molens en de winkelstraat te versieren en om oranjekledij uit de kast te halen om haar passend te kunnen ontvangen.


  Máxima was in Winschoten om te werken, zoals burgemeester Pieter Smit van de gemeente Oldambt zei. De koningin kwam om het gouden jubileum te vieren van het Rosarium – volgens Smit het mooiste van Nederland – en om ter gelegenheid van dat feest een nieuwe roos te dopen.

  Het was een roos die goed paste bij de roos 'Alexander' zo kreeg Máxima voor het begieten van de rozenplanten te horen. De nieuwe roos, speciaal gekweekt voor het 'Jaar van de roos' van de gemeente Oldambt en het Rosarium, was veelkleurig, en "ruikt heel lekker" aldus Máxima, die één exemplaar in handen kreeg.

  Duizenden Groningers wachtten in het Rosarium geduldig op haar komst, en ook daarna was er nog wachttijd want de koningin werd eerst bijgepraat over de uitkomsten van een symposium van de Nederlandse Rozenvereniging en Oldambt, waarbij de roos in al haar facetten uiteraard gespreks- en discussieonderwerp was.

  Máxima toonde zich leergierig en wilde in een daarop volgend gesprek met rozenexperts weten voor welke uitdagingen telers, veredelaars en exporteurs staan, en hoe de toekomst van deze tak van de bloemensector eruit ziet.

  Het Rosarium is in 1967 opgericht om ook de eindproducten te kunnen tonen van de miljoenen onderstammen die in de regio worden gekweekt. Die gaan echter zonder bloemen de deur uit, vandaar de wens om net als de Keukenhof dat doet voor de bloembollen een showtuin te hebben waar het eindresultaat kan worden getoond. Voor Winschoten is het Rosarium niet alleen proeftuin, maar ook toeristische trekpleister.

  13 juni 2017 - 15:31