×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander’s bezoek aan Estland opvallend én onopvallend

  Willem-Alexander’s bezoek aan Estland opvallend én onopvallend

  Koning Willem-Alexander zei dinsdag na afloop van een onderhoud met president Kersti Kaljulaid dankbaar te zijn om juist nu in Estland te zijn, een eeuw sinds de Esten hun onafhankelijkheid hebben geproclameerd. ,,Het geeft mij de gelegenheid persoonlijk onze gelukwensen over te brengen. Nederland voelt zich nauw verbonden met dit vrije, onafhankelijke en innovatieve land."


  Het kan de inwoners van de Estse hoofdstad niet zijn ontgaan dat er bezoek is uit Nederland. De bussen in Tallinn rijden namelijk rond met Nederlandse vlaggen. Ook op de overheidsgebouwen die koning Willem-Alexander – zoals parlement en kantoor van de premier – tijdens zijn korte verblijf bezoekt, wappert de Nederlandse driekleur.

  Tegelijkertijd zal het de Esten nauwelijks opvallen dat er wéér een buitenlandse bezoeker is. In het jaar dat het eeuwfeest van de onafhankelijkheid wordt gevierd, buitelen de officiële gasten bijna over elkaar. Zo is het Noorse kroonprinselijk paar al in Tallinn geweest, en later dit jaar volgt ook kroonprinses Victoria met haar man prins Daniel.

  Uit Groot-Brittannië komt Sophie, gravin van Wessex, en in september is er een visite van paus Franciscus. Volgende week zijn de presidenten van onder meer IJsland, Polen, Georgië, Letland en Litouwen te gast en daarmee is de verjaardagsvisite nog niet voorbij.

  12 juni 2018 - 19:06