×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander wint eerste prijs

  Koning als prins carnaval

  Willem-Alexander wint eerste prijs

  De enorme praalwagen met daarop koning Willem-Alexander bij de carnavalsoptocht in Prinsenbeek heeft de eerste prijs gewonnen. Prinsenbeek – Boemeldonck tijdens carnaval – heeft de grootste stoet van praalwagens en verklede mensen van Nederland.

  Carnavalsvereniging de Klepperbekken werkte maandenlang aan de praalwagen, waarop niet alleen de koning in hermelijnen mantel staat afgebeeld, maar ook de Gouden Koets en een kruiwagen met geld. Het is een enorm gevaarte geworden, want alleen al de kop van de pop die de koning verbeeldt is elf meter hoog.
  Met carnaval is het gebruikelijk om actuele thema’s met een knipoog te brengen. Meestal is daar de lokale politiek de inspirator voor, maar de Klepperbekken zagen de discussie over de kosten van het Koningshuis als een mooi thema.

  Foto’s Bart van Beek/De Klepperbekken

  4 maart 2019 - 18:23