×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander vol lof over Colombia

  Máxima hield de microfoon voor hem vast

  Willem-Alexander vol lof over Colombia

  Nederland is trots om de relatie met Colombia op een hoger plan te brengen. Dat zei koning Willem-Alexander vrijdagmiddag (plaatselijke tijd) in een toespraak bij de opening van het Holland Huis in Bogota aan het einde van zijn korte kennismakingsbezoek aan het Zuid-Amerikaanse land. Het was de eerste keer dat een Nederlands staatshoofd Colombia bezocht. Voor het koninklijk bezoek was van Colombiaanse kant massale mediabelangstelling. De welkomstceremonie werd rechtstreeks uitgezonden op televisie.


  Volgens de koning zijn Nederland en Colombia "buren die elkaar beter leren kennen en elkaars vriendschap ieder jaar beter waarderen. Des te nauwer we samenwerken, des te meer waarderen we de onderlinge banden en des te meer zien we kansen om die banden te verbreden en te verdiepen." Colombia is een belangrijke handelspartner van Nederland en van het Caribisch deel van het koninkrijk. In het gezelschap van de koning bevonden zich ook de premiers van Aruba, Curaçao en Sint Maarten.
   
  De koning, die bij zijn toespraak werd geholpen door Máxima, die de microfoon voor hem vasthield, prees de resultaten die Colombia de laatste jaren heeft geboekt bij het verbeteren van de veiligheidssituatie en het zakenklimaat. Ook prees hij Colombia voor verbeteringen op het gebied van watermanagement en bescherming van de natuur en natuurlijke rijkdommen. Hij zag ook mogelijkheden om de samenwerking met Nederland te versterken en was verheugd dat het laaggelegen Nederland nu een Holland Huis – Casa de Holanda – heeft op 2600 meter.
   
  Premier Mike Eman van Aruba zag veel voordelen aan de bijzondere opzet van het bezoek. "Nederland komt in Colombia beter binnen door de goede en vriendschappelijke relatie van de eilanden met het land en wij komen dankzij zo'n zware delegatie met meer gewicht binnen in Colombia." De succesvolle formule wordt zaterdag herhaald in Venezuela, waar voor het eerst sinds het staatsbezoek van koningin Beatrix in 1987 weer een koninklijk bezoek plaatsvindt. Dit keer in de vorm van een kort kennismakingsbezoek.
  23 november 2013 - 08:51