×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander viert jubileum Reformatie

  Willem-Alexander viert jubileum Reformatie

  Koning Willem-Alexander woont volgende maand de landelijke viering van vijfhonderd jaar Reformatie bij. De koning schuift op dinsdagavond 31 oktober aan in de Domkerk in Utrecht, maakte de Rijksvoorlichtingsdienst bekend.


  Tijdens de viering staat de Protestantse Kerk in Nederland stil bij de betekenis van de Reformatie en het protestantisme in Nederland. Ook vertegenwoordigers van andere kerkgenootschappen wonen de landelijke viering bij. René de Reuver, algemeen secretaris van de Protestantse Kerk, gaat samen met Mirjam Kollenstaart voor in de jubileumviering.

  Dit jaar is het 500 jaar geleden dat Maarten Luther zijn 95 stellingen openbaarde. Dit leidde tot de Reformatie en wordt gezien als de oorsprong van het protestantisme. Volgens de overlevering spijkerde Luther op 31 oktober 1517 zijn stellingen tegen de praktijk van de katholieke kerk op de deur van de Slotkerk in het Duitse Wittenberg.

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren eerder dit jaar in de beroemde Slotkerk. Tijdens het werkbezoek aan onder meer de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt stond het koningspaar in februari stil bij vijfhonderd jaar Reformatie.

  26 september 2017 - 12:30