×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander verwacht veel van staatsbezoek Portugal

  Willem-Alexander verwacht veel van staatsbezoek Portugal

  Koning Willem-Alexander heeft hoge verwachtingen van het driedaagse staatsbezoek aan Portugal dat dinsdag begint. Dat zei hij in een ontmoeting met Portugese media. Willem-Alexander toonde zich daarbij onder de indruk van het herstel van Portugal na de 'zwarte periode' van de recente zware economische en financiële crisis.


  Het koningspaar wordt bij het bezoek vergezeld door de ministers Bert Koenders van Buitenlandse Zaken en Lilianne Ploumen van Buitenlandse handel, die een handelsmissie van zo'n 25 bedrijven en instellingen aanvoert. Speerpunt van de handelsmissie is de kennisintensieve economie, waaronder de luchtvaartsector, milieutechnologie en duurzame energie. Volgens de koning kan Portugal daarnaast nog wel wat meer Nederlandse toeristen gebruiken.

  Koenders en Ploumen zijn voor het laatst op pad met koning en koningin. Ploumen dacht dat het staatsbezoek aan Italië haar laatste zou zijn. Ze had niet verwacht dat de kabinetsformatie zich nog tot oktober zou uitstrekken. De koning kreeg van de Portugese journalisten ook vragen over de lange kabinetsformatie en antwoordde dat coalitievorming nu eenmaal tijd vraagt, en dat het op serieuze wijze moet gebeuren.

  Portugal is het twaalfde land waar koning Willem-Alexander samen met koningin Máxima op staatsbezoek gaat. Hij heeft het land naar eigen zeggen in 2004 voor het laatst in een semi-officiële capaciteit bezocht, om Oranje aan te moedigen bij het EK voetbal dat toen in Portugal werd gehouden.

  9 oktober 2017 - 09:59