×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander verhuurt villa Eikenhorst

  Ambassadeur van Koeweit huurt villa voor 10.000 euro

  Willem-Alexander verhuurt villa Eikenhorst

  Koning Willem-Alexander gaat zijn villa Eikenhorst tijdelijk verhuren aan de ambassadeur van Koeweit. Dat schrijft De Telegraaf op basis van bronnen in Wassenaar, waar het huis staat. De Ambassadeur van Koeweit huurt het naar verluidt voor 10.000 euro per maand, maar zou daar bovenop ook de kosten van  het onderhoud van de tuin en het huis betalen. Bovendien moest er een borg van 20 mille worden neergelegd.

  Het pand staat sinds januari leeg. Willem-Alexander en zijn gezin verhuisden toen na vijftien jaar op De Eikenhorst naar paleis Huis ten Bosch in Den Haag.

  Villa Eikenhorst is eigendom van de koning. Het ligt op landgoed De Horsten, een 400 hectare groot natuurgebied tussen Wassenaar en Voorschoten dat tevens eigendom van de koning is. Prinses Beatrix, die het van haar moeder koningin Juliana erfde schonk het enkele jaren geleden aan haar zoon. Prins Floris woont met zijn gezin op De Horst en ook prinses Margarita de Bourbon de Parme verblijft er nog, al heeft zij een historische boerderij aan de rand van Wassenaar gekocht. In tegenstelling tot wat in de media is gemeld heeft prinses Beatrix er nooit gewoond.

  De Rijksvoorlichtingsdienst laat in een reactie weten geen uitspraken te doen over het artikel. “Wat met Eikenhorst gebeurt is privé, daar gaan we niet op in.”

  2 juli 2019 - 10:08