×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander tevreden met mediacode

  Koning: 'absoluut nog relevant'

  Willem-Alexander tevreden met mediacode

  Koning Willem-Alexander ziet geen enkele reden de Mediacode aan te passen. De richtlijn die het koningshuis hanteert ten aanzien van opnamen die in de privésfeer zijn gemaakt is “absoluut nog relevant” aldus de koning vrijdag in Crosshaven in een gesprek met Nederlandse media aan het einde van zijn staatsbezoek aan Ierland.

  Koning Willem-Alexander wees erop dat de richtlijnen stoelen op uitspraken van Nederlandse en Europese rechters en volgens hem zijn niet veranderd. “De Mediacode is 100 procent houdbaar gebleken bij de rechter”. Zijn vrouw koningin Máxima was “dankbaar” dat door de code de privacy van haar gezin en in het bijzonder de drie dochters werd gewaarborgd.

  De Mediacode was recent weer onderwerp van discussie toen een leuk filmpje opdook van een dansende koningin Máxima bij een privéfeest in Sevilla. Op sociale media deed de opname snel de ronde maar de Rijksvoorlichtingsdienst raadde traditionele media af de beelden te gebruiken.

  Niet relevant

  Dat ze leuk waren en Máxima op bijzondere wijze toonden was in het licht van de Mediacode niet relevant. Het ging erom dat ze waren gemaakt in de privésfeer, hetgeen uit de filmopname ook wel bleek.

  Dat dergelijke video’s makkelijk hun weg vinden op sociale media is echter geen reden het beleid aan te passen, benadrukte koning Willem-Alexander.

  15 juni 2019 - 08:04