×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander slaat Koningsspelen dit jaar over

  Geen andere afgevaardigde van koninklijke familie aanwezig

  Willem-Alexander slaat Koningsspelen dit jaar over

  Koning Willem-Alexander is dit jaar voor het eerst niet aanwezig bij de aftrap van de Koningsspelen.


  Hij zit met koningin Máxima in Denemarken waar hij de festiviteiten ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van de Deense koningin Margrethe bijwoont.

  Er komt geen andere afgevaardigde van de koninklijke familie, zo laat een woordvoerder van de Koningsspelen desgevraagd weten. Willem-Alexander was bij de start van alle voorgaande zeven edities aanwezig. Dat deed hij tijdens de eerste vijf jaar in gezelschap van Máxima.

  De festiviteiten rond Margrethes verjaardag, Willem-Alexanders peettante, zijn op 15 en 16 april. Terwijl de Koningsspelen op 17 april plaats hebben.

  De Koningsspelen worden in afwezigheid van de koning nu geopend door bondscoach Ronald Koeman van het Nederlands elftal, rolstoelbasketbalster Bo Kramer, schaatsster Carlijn Achtereekte, oud-toptennisser Richard Krajicek en minister Bruno Bruins. Dit jaar is Amersfoort de plek van het startsein.

  Aan de Koningsspelen deden afgelopen jaar zo’n 1,2 miljoen kinderen mee. De feestdag was in 2013 voor het eerst georganiseerd in het kader van de inhuldiging van koning Willem-Alexander.

  20 februari 2020 - 17:32