×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander op een verder lege Dam vanavond

  Hoe zal dat in zijn werk gaan?

  Willem-Alexander op een verder lege Dam vanavond

  Vanavond is de eerste keer dat een staatshoofd van ons land het woord voert tijdens Dodenherdenking. In aangepaste vorm vanwege corona, spreekt de koning het land toe op een verder vrijwel lege Dam, in Amsterdam.


  Het is normaal gesproken afgeladen vol op die plek. Naast Amsterdammers, reizen veel dagjesmensen naar onze hoofdstad om gezamenlijk te kunnen herdenken én met de hoop een glimp op te vangen van de koninklijke familie. Ditmaal zien we Willem-Alexander echter massaal op tv, waar hij zonder publiek een aangepast programma afwikkelt.

  Lees ook:

  Wat bijzonder is om te vermelden, is dat een toespraak van de koning sowieso al gepland stond voor dit jaar. Om 75 jaar vrijheid te benadrukken, als voornaamste reden. Dus ook zonder coronacrisis, zou Willem-Alexander dit jaar het woord al hebben genomen. In zijn kersttoespraak ging hij al dieper in op het begrip vrijheid, hij zei toen onder meer: “Vrijheid is nooit gratis. Zij vraagt altijd iets van ons: vertrouwen in elkaar, redelijkheid en de bereidheid om elkaar ruimte te geven.”

  Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

   

  Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

  4 mei 2020 - 09:47