×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander niet voor het eerst in het Kremlin

  In 2001 was Poetin ook al gastheer

  Willem-Alexander niet voor het eerst in het Kremlin

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima worden vrijdagavond bij aankomst op het internationale luchthaven Vnoekovo, ten zuidwesten van Moskou, begroet door de Russische viceminister van Buitenlandse Zaken, Aleksei Meshkov. Het gezelschap gaat daarna meteen naar het Kremlin voor de officiële ontvangst door president Vladimir Poetin in de Sint Andreas-hal. Poetin biedt zijn koninklijke gasten een diner aan.


  Voor Willem-Alexander is het niet de eerste keer dat hij in het Kremlin wordt ontvangen. In juni 2001 vergezelde hij zijn moeder op staatsbezoek in Rusland. Ook toen was president Poetin gastheer. Dat staatsbezoek verving de 3 jaar eerder geplande visite van koningin Beatrix en prins Claus die toen op het laatste moment werd afgeblazen vanwege de broze gezondheid van Poetins voorganger Boris Jeltsin.
  Willem-Alexander overnachtte destijds in het gastenverblijf in het westelijke deel van het Kremlinpaleis waar vroeger de grootvorsten – leden van de tsarenfamilie – hun vertrekken hadden. Sinds 1917 worden die ruimten gebruik voor het onderbrengen van staatsgasten.
  Opvallend bij prins Willem-Alexanders deelname aan het staatsbezoek was destijds een bezoek aan het Sacharov-museum, gewijd aan de Ruslands bekendste dissident Andrei Sacharov. Als koning is Willem-Alexander door een gevangen zittende activiste van Greenpeace ook gevraagd de mensenrechten aan de orde te stellen in Moskou.
   

  8 november 2013 - 17:37