×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander neemt defilé af

  Ter gelegenheid van Veteranendag

  Willem-Alexander neemt defilé af

  Op de Kneuterdijk in Den Haag heeft koning Willem-Alexander zaterdag het defilé ter gelegenheid van Veteranendag afgenomen. Naast hem stonden premier Mark Rutte en minister Jeanine Hennis van Defensie.


  Aan de koning trok een optocht van ruim 5000 mensen voorbij. Dat waren overwegend militairen, maar ook twee schoolklassen die les hebben gehad van een veteraan en met deze veteraan meeliepen. Voor het eerst liep ook een detachement mee van veteranen die op missie zijn geweest als aalmoezenier, dominee of humanistisch geestelijk verzorger.

  Behalve veel jonge en oudere veteranen in uniform waren er ook eenheden in spijkerbroek: onder meer Dutchbat 3 en de Vereniging Jonge Veteranen.

  Premier Mark Rutte hield eerder op de dag, tijdens de openingsbijeenkomst in de Ridderzaal, een toespraak. ''Helden moeten we koesteren. Daarom is er Veteranendag, dit jaar alweer voor de tiende keer", zei Rutte. Hij stond stil bij de ervaringen van twee veteranen: de 92-jarige oud-marinier Willem 'Bill' Ramakers, die begin mei 1940 betrokken was bij de strijd om de Maasbruggen in Rotterdam, en de 31-jarige Anke Dorpmanns. Zij ging op missie naar Bosnië en Irak en kwam terug met een posttraumatische stressstoornis.

  Kameraden

  ''Hun verhalen moeten verteld worden, zodat we in Nederland beseffen dat onze vrijheid niet vanzelfsprekend is. Dat we die te danken hebben aan Ramakers en zijn kameraden, aan Dorpmanns en aan al die andere veteranen", zei Rutte.

  "Nederland heeft gelukkig steeds meer oog voor veteranen", constateerde Rutte. Hij wees op de Veteranenwet die in 2012 werd aangenomen en waarin de zorg voor veteranen wettelijk is geregeld. Hij eindigde met de woorden: ''Veteranen, dit is jullie dag. Wij zeggen vandaag: dank jullie wel."

  28 juni 2014 - 14:56