×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander, Máxima en Beatrix gaan er financieel op vooruit

  Willem-Alexander, Máxima en Beatrix gaan er financieel op vooruit

  Koning Willem-Alexander gaat er volgend jaar in inkomen op vooruit. Ook koningin Máxima en prinses Beatrix verdienen meer, zo blijkt uit de begroting van het Koninklijk Huis.


  De grondwettelijke uitkering van de koning, die jaarlijks wordt geïndexeerd en de inkomens van rijksambtenaren volgt, bedraagt in 2019 926.000 euro, 24.000 hoger dan vorig jaar. Máxima krijgt een toelage van 367.000 euro. Dat is 9000 euro meer dan de 358.000 van dit jaar. Prinses Beatrix ontvangt in 2019 een uitkering van 523.000 euro. Dit jaar is dat nog 510.000.

  De totale begroting voor het Koninklijk Huis en alles wat daarmee samenhangt, is volgend jaar 43,3 miljoen euro, ruim een miljoen hoger dan dit jaar. Dat geld gaat onder meer naar materiële uitgaven, zoals de kosten aan auto's, paarden en rijtuigen. Ook de gebruikskosten van de paleizen, zoals verwarming en verlichting zitten hierin verwerkt. Het koningshuis verwacht hier volgend jaar ruim 600.000 euro meer aan uit te geven, waarmee de totale begroting voor materiële uitgaven op bijna 9,5 miljoen euro komt.

  Ook de verwachte uitgaven voor de inzet van luchtvaartuigen gaat in 2019 omhoog, met 26.000 euro naar 860.000. De personele uitgaven van het koningshuis stijgen volgend jaar met ruim een ton naar 4,4 miljoen euro. Hieronder vallen onder meer het Militaire Huis, de Rijksvoorlichtingsdienst en het Kabinet van de Koning.

  18 september 2018 - 16:49