×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander kijkt uit naar Abraham

  Willem-Alexander kijkt uit naar Abraham

  Koning Willem-Alexander kijkt uit naar zijn vijftigste verjaardag op 27 april van dit jaar. Dat zei hij dinsdag in zijn toespraak bij de nieuwjaarsontvangst in het Koninklijk Paleis in Amsterdam.


  "Een heel speciale ontmoeting met een mij nog onbekende heer vindt plaats op 27 april', zo zei de koning enigszins mysterieus. "Wat ik over hem heb gehoord, is overigens heel positief. Hij schijnt energiek en vitaal te zijn en midden in het leven te staan. En hij oogt véél jonger dan zijn leeftijd. Zijn naam is Abraham, achternaam onbekend. Ik verheug me erop!", aldus Willem-Alexander.

  Hij sprak in zijn rede in de Burgerzaal van het Koninklijk Paleis in Amsterdam over de Nederlandse traditie van samenwerken, ondanks onderlinge verschillen. "Zo zullen ook successen in de toekomst afhankelijk zijn van de bereidheid tot samenwerking", stelde de koning. Volgens hem worden verworvenheden te vaak beschouwd als vanzelfsprekendheden. "Maar vrede, vrijheid, stabiliteit en welvaart spreken nooit vanzelf."

  De koning zei dat een hoogontwikkeld land als Nederland niet onverschillig kan staan tegenover ontwikkelingen in Europa en de wijdere wereld. "Zonder onze internationale partners gaat het eenvoudigweg niet! Daarom is het goed als onze stem blijft doorklinken in Europa, in de VN, in de NAVO en overal waar mensen over grenzen héén denken", aldus Willem-Alexander.

  In haar antwoord op de rede prees Eerste Kamer-voorzitter Ankie Broekers-Knol het koningspaar voor hun bindende rol in de samenleving. Ook sprak ze haar tevredenheid uit over het feit dat voor het eerst in bijna twee decennia parlementsverkiezingen op een regulier moment plaatsvinden en niet vervroegd omdat een regering de rit niet afmaakte.

  17 januari 2017 - 23:36