×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander: ‘India is overweldigend’

  Willem-Alexander: ‘India is overweldigend’

  Koning Willem-Alexander heeft de liefde voor India van jongs af aan meegekregen van zijn ouders. Dat zei hij maandagavond in zijn toespraak bij het staatsbanket dat de Indiase president Ram Nath Kovind aanbood in Rashtrapati Bhawan, het presidentieel paleis in New Delhi.

  “Mijn vader en moeder hadden voor dit land een warme plek in hun hart. Die fascinatie is meer dan begrijpelijk! India is overweldigend: een sterrenstelsel aan volken, culturen, talen en levensbeschouwingen”.

  Met de verwijzing naar het sterrenstelsel greep de koning terug op het allereerste verdrag dat Nederland en India – althans de voorlopers daarvan – vier eeuwen geleden sloten. Toen wensten de verdragspartners elkaar “eeuwige vriendschap” toe, “zolang de zon en de maan in de hemel staan.”

  “Het is voor mijn vrouw en mij een grote vreugde om vandaag te ervaren dat die vriendschap leeft als nooit tevoren”, voegde Willem-Alexander eraan toe. “India gaat ons bevattingsvermogen te boven. Wie erin wil doordringen moet vooropgezette ideeën thuislaten en zich durven openstellen voor nieuwe ervaringen. En zo zijn wij hier, met een open hart en een open geest.”

  15 oktober 2019 - 07:22