×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander geridderd in de Orde van de Kousenband

  Koning volgt prinses Beatrix op

  Willem-Alexander geridderd in de Orde van de Kousenband

  Koningin Elizabeth krijgt maandag op Windsor Castle twee ‘nieuwe’ koningen op bezoek voor de jaarlijkse bijeenkomst van de ‘Most Noble Order of the Garter’. Tijdens een plechtigheid in St George’s Chapel, de spirituele thuisbasis van de oudste Britse ridderorde, worden koning Willem-Alexander en de Spaanse koning Felipe officieel geïnstalleerd als ‘Stranger Knights’.

  De laatste keer dat zo’n ‘Supernumerary Knight’ werd geïnstalleerd was in 2002, het jaar dat koningin Elizabeth haar gouden regeringsjubileum vierde. Toen was het de beurt van de Noorse koning Harald, die de onderscheiding een jaar eerder had ontvangen. Koningin Beatrix, lid van de Orde sinds 1989, was toen een van de aanwezigen bij de samenkomst van de ridders van de Kousenband.

  De plechtigheid is omgeven met de pracht en praal waar de Britten om bekend staan, met onder meer een plechtige processie van de ridders vanuit het kasteel naar de kapel. De koninginnen Máxima en Letizia mogen vanaf een tribune toekijken en kunnen zich daarna bij hun echtgenoten voegen voor de ceremonie. Na afloop gaat het illustere gezelschap per koets terug naar het kasteel.

  De Orde van de Kousenband bestaat sinds 1338. Koning Willem-Alexander is lid nummer 1012 en hij is de elfde van de Oranjes die de onderscheiding heeft gekregen. Prins Maurits (ridder nummer 409) was in 1612 de eerste.

  17 juni 2019 - 10:56