×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander en Máxima terug naar huis

  Twee weken op reis geweest

  Willem-Alexander en Máxima terug naar huis

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima vliegen zondag vanaf Aruba via Curaçao terug naar huis. Het koningspaar is dan bijna 14 dagen op reis geweest voor kennismakingsbezoeken aan Venezuela, Colombia en de zes eilanden van het Caribisch deel van het koninkrijk. Máxima blijft niet zo lang thuis. Op 8 december vertrekt ze voor haar VN-werk voor een week naar Ethiopië en Tanzania.


  De bezoeken aan het Caribisch gebied zijn doorgaans de langste reizen op de koninklijke kalender, al zijn het peulenschillen in vergelijking met de reizen die Willem-Alexanders grootvader prins Bernhard in de jaren vijftig onder meer naar Zuid-Amerika maakte.
   
  Zo was hij in 1952 van 29 oktober tot en met 5 december onderweg in onder meer Colombia, Ecuador en Mexico. In die tijd konden vliegtuigen nog geen lange afstanden afleggen en waren alleen al voor de heen-en terugreis enkele dagen nodig.
   
  Het is de bedoeling dat de reeks kennismakingsbezoeken ook volgend jaar wordt voortgezet. Zo zijn Frankrijk en Italië om uiteenlopende redenen nog niet aan de beurt geweest. De beleefdheidsbezoeken hebben als voordeel dat in rap tempo alle nabijgelegen bevriende landen bezocht kunnen worden.
   
  Het koningspaar heeft inmiddels negen kennismakingsbezoeken gebracht, aan Luxemburg, Duitsland, Denemarken, Groot-Brittannië, Noorwegen, Spanje, Zweden, Colombia en Venezuela. Ook zijn ze langs gegaan bij de president van hun vakantieland Griekenland en voor het slot van net Nederland-Rusland jaar bij president Poetin.
   
  Een bezoek aan België kon worden geschrapt na de troonswisseling daar. Koning Filip kwam als korter regerend staatshoofd dan Willem-Alexander op bezoek in Den Haag.
  24 november 2013 - 08:13