×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander en Máxima dineren met ‘denktanks’

  Koningspaar bezoekt Washington

  Willem-Alexander en Máxima dineren met ‘denktanks’

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben zondagavond in Washington al een voorsprong genomen op hun officieel bezoek aan de Verenigde Staten. Het paar woonde in de residentie van ambassadeur Rudolf Bekink een diner bij met vertegenwoordigers van verschillende 'denktanks', beleidsmakers en vooraanstaande Amerikanen.


  Die kwamen bijeen om te praten over problemen en dilemma's bij onder meer handel en economie, veiligheid, klimaatverandering, privacy en internetvrijheid. De koning en koningin, die aan aparte tafels zaten, wisselden na het hoofdgerecht van tafel om van zoveel mogelijk experts te kunnen horen.

  Het diner was oorspronkelijk een dag later gepland, aan het einde van de eerste dag van het officieel bezoek aan de Verenigde Staten dat maandag begint. Maar omdat het koningspaar de kans kreeg maandagavond Amerikaanse veteranen te eren tijdens een honkbalwedstrijd van de Washington Nationals, werd het etentje verschoven.

  Uitdagingen

  Voorafgaand aan het diner schetste minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) de uitgangspunten van het Nederlandse buitenlandse beleid. "De wereld heeft zelden zulke uiteenlopende uitdagingen gekend'', aldus Koenders. "Terrorisme en extreem geweld, illegale migratie zijn de zichtbare gevolgen van de geopolitieke aardbevingen die plaatsvinden in Noord-Afrika, het Midden-Oosten en Oost-Europa."

  Nederland wil werken aan herstel en versterking van samenwerking op mondiaal, trans-Atlantisch en Europees niveau om van de VN en EU weer de 'automatische stabilisatoren' te maken die ze in de internationale politiek waren, zo zei Koenders. Van de experts aan tafel hoopte hij ideeën en suggesties te krijgen en mogelijk antwoorden op de problemen en dilemma's.

  King Willem-Alexander and Queen Máxima are visiting the United States from May 31 through June 3.

  Posted by Embassy of the Netherlands in the United States on zondag 31 mei 2015

   

  1 juni 2015 - 09:54