×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander en Máxima deze week in Peru

  Koningspaar bezoekt Machu Picchu

  Willem-Alexander en Máxima deze week in Peru

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn deze week in Peru. Dat meldde dinsdag het Peruaanse persbureau Andina. Het koningspaar heeft maandag een bezoek gebracht aan Machu Picchu, de eeuwenoude Inca-citadel en -ruïne die op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Er waren strenge veiligheidsmaatregelen genomen, aldus Adina.


  Koningin Máxima was in maart ook al in Peru, maar toen in haar rol van speciaal pleitbezorger voor toegankelijke financiële diensten. Ze werd toen door president Ollanta Humala ontvangen op het presidentieel paleis in Lima. In een gesprek met media aan het einde van dat werkbezoek kwam Machu Picchu al even ter sprake.

  Het koningspaar zou zondag zijn aangekomen in Cusco, de op 3400 meter hoogte gelegen historische Peruaanse stad op enkele uren rijden van Machu Picchu. Daar hebben ze een stadstoer gemaakt en daarna zijn ze gaan kijken bij de archeologische opgravingen van Sacsayhuaman en Awanacancha.

  Trein

  De tocht naar Machu Picchu, nooit ontdekt door de Spaanse veroveraars van Peru, werd zoals gebruikelijk gemaakt met de trein vanuit het plaatsje Ollantaytambo. Dat ligt aan de voet van de berg waarop de 15e eeuwse Inca-stad is gebouwd.

  De Rijksvoorlichtingsdienst wilde het vakantieverblijf in Peru niet bevestigen. Over privéreizen van de Oranjes worden geen mededelingen gedaan, aldus de reactie.

  6 augustus 2014 - 09:45