×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander en Máxima bezoeken werf Den Helder

  Koningspaar op streekbezoek in Kop van Noord-Holland

  Willem-Alexander en Máxima bezoeken werf Den Helder

  Koning Willem-Alexander is vrijdag even teruggekeerd in de stad waar hij in de periode 1985-1987 zijn dienstplicht vervulde bij de Koninklijke Marine. Samen met koningin Máxima kreeg hij in Den Helder een uitgebreide rondleiding over de voormalige scheeps- en onderhoudswerf Willemsoord.


  Het gebied wordt nu ontwikkeld tot een nieuwe stadswijk, met behoud van de karakteristieke oude gebouwen die bijvoorbeeld een tweede leven krijgen als schouwburg, of als vestiging voor horeca en nautische instellingen.

  Bij de Boerenverdrietssluis onthulde de koning een sluitsteen ter herinnering aan het begin van de restauratie van de sluis die de jachthaven van Den Helder tot getijdenhaven moet maken. Het is niet de eerste koninklijke gedenksteen voor de sluis. In de kademuur zijn al stenen die verwijzen naar de toenmalige prins van Oranje en naar koning Willem III die 155 jaar geleden bij de begin van de bouw van de sluis betrokken waren.

  Het koningspaar begon het streekbezoek vrijdagmorgen in het zonovergoten Den Oever, direct aan de Afsluitdijk. Daar wilde Willem-Alexander het naadje van de kous weten over de getijdeturbines die het bedrijf Tocardo aan het ontwikkelen is. Het bedrijf presenteert zich eind volgende maand ook in Japan, tijdens de handelsmissie die tegelijkertijd met het staatsbezoek plaatsvindt. Tocardo-directeur Hans van Beugel vroeg de koning een goed woordje te doen.

  12 september 2014 - 13:59