×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander en Máxima sluiten werkbezoek af

  Koningspaar keert terug van Duitse deelstaten

  Willem-Alexander en Máxima sluiten werkbezoek af

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima sluiten woensdag in Potsdam hun driedaagse werkbezoek af aan de Duitse deelstaten Mecklenburg-Vorpommern en Brandenburg. Sinds de troonswisseling zes jaar geleden zijn dan vijftien van de zestien Duitse ‘Länder’ bezocht. Alleen de hoofdstad en stadstaat Berlijn blijft nog over. De verwachting is dat Berlijn volgend jaar in het kader van een staatsbezoek aan de beurt komt.

  Het koningspaar arriveerde dinsdagmiddag al vanuit Mecklenburg in de buurstaat Brandenburg, maar de officiële ontvangst door minister-president Dietmar Woidke vindt woensdagmorgen pas plaats bij de Staatskanselarij in Potsdam. Woidke ontvangt het Nederlands gezelschap later op de dag opnieuw, maar dan in het keizerlijk-koninklijke Sanssouci, waar hij een lunch aanbiedt.

  In de tussentijd werkt het koningspaar een goed gevuld en gemengd programma af, met aandacht voor de energietransitie in het wetenschapspark Albert Einstein, en voor de creatieve industrie bij een bezoek aan Studio Babelsberg. Daar bevindt zich een ‘media tech hub’ met tal van bedrijven en instellingen die zich richten op mediatechnologie, virtuele realiteit en digitale technieken.

  Appeltjes

  Aan het einde van de middag, wanneer ook nog een gesprek plaatsvindt met de media, vliegen koning en koningin weer naar Nederland. Daar wacht donderdag de uitreiking van de Appeltjes van Oranje.

  In Werder aan de Havel werd dinsdagavond een themadiner bijgewoond waar de Duitse schrijver Lutz Seiker en de Nederlandse auteur Tommy Wieringa spraken over hun blik op het veranderende platteland.

  22 mei 2019 - 18:23