×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander en Máxima rouwen om doden bootongeluk

  Koning is "diep bedroefd" en slaat onderdeel van bezoek over

  Willem-Alexander en Máxima rouwen om doden bootongeluk

  Een tragisch ongeluk gisteren met een proefvaart op de Sebangau-rivier heeft 7 mensen het leven gekost.


  Er vond een proefvaart plaats op de rivier, ter voorbereiding van het bezoek van onze koning en koningin in de regio. Het gaat om het Sebangau National Park, in Midden-Kalimantan. Onder de mensen op de boot bevonden zich ook medewerkers van de Nederlandse ambassade, van wie er 1 lichtgewond raakte. 20 opvarenden konden worden gered.

  Gisteren werd gemeld dat er ten minste 2 doden zijn gevallen bij de proefvaart. Vandaag is bekendgemaakt dat het om 7 doden gaat, mogelijk omdat de mensen die gisteren nog vermist waren nu zijn gevonden. Een houten boot die werd gebruikt voor de proefvaart werd overvaren door een stalen boot. Exacte details hierover zijn nog niet bekend.

  LEES OOK:

  Gepland was een bezoek aan een onderzoekscentrum in Kalimantan, dat in een veenbosgebied ligt. Dit onderdeel van de Indonesië-reis van Willem-Alexander en Máxima gaat nu niet door. De koning heeft zijn medeleven betuigd: “Wij zijn diep bedroefd door het tragische bootongeluk, gisteren op de Sebangau-rivier. Onze gedachten gaan uit naar de familie van de slachtoffers en de gewonden.”

   

  Bron: ANP. Beeld: ANP

  10 maart 2020 - 09:09