×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander en Máxima ronden bezoek af

  Oranjes ontmoeten gouverneur van Maharashtra

  Willem-Alexander en Máxima ronden bezoek af

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima ronden donderdagochtend hun verblijf in Mumbai af met een ontmoeting met de gouverneur van de deelstaat Maharashtra, en vertrekken dan naar Kochi in het zuidelijke Kerala. Dat krijgt op de vierde dag van het staatsbezoek aan India onder meer het Nederlandse verleden in dit deel van Azië aandacht.Dat gebeurt bij een uitstapje naar het zestiende eeuwse Mattancherry Palace, dat ook bekend staat als ‘Dutch Palace’, en tegenwoordig een archeologisch museum huisvest. Het is onderdeel van Fort Kochi, een vroegere grote handelspost van de VOC. Die was zeer actief langs de Indiase kust en handelde er onder meer in specerijen en textiel.Het koningspaar krijgt een rondleiding door het museum en een presentatie over verleden, heden en toekomst van de samenwerking met Kerala. Ook verricht het paar de opening van een tijdelijke tentoonstelling met onder meer door Nederland geschonken kaarten.Aansluitend gaan koning en koningin naar Nedspice, waar ze verslag krijgen over wat tussen Nederlandse en Indiase bedrijven en instellingen is besproken over verbetering van land-en tuinbouw. Tijdens het koninklijk bezoek wordt ook de symbolische opening verricht van een ‘Centre of Excellence voor de horti-en floriculture’ waar Nederland bij is betrokken.

  17 oktober 2019 - 15:14