×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander en Máxima naar Mecklenburg-Voor-Pommeren

  Koningspaar bezoekt paleis familie prins Hendrik

  Willem-Alexander en Máxima naar Mecklenburg-Voor-Pommeren

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima beginnen maandag aan het begin van de middag hun werkbezoek aan de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern in de hoofdstad Schwerin. Daar worden ze bij de Staatskanselarij ontvangen door minister-president Manuela Schwesig.

  Na een kort onderhoud neemt de deelstaatpremier haar gasten mee naar het imposante Schloss Schwerin, de vroegere residentie van de hertogen van Mecklenburg-Schwerin. Het paleis doet tegenwoordig dienst als museum en zetel van de Landtag, het deelstaatparlement. Maar hier woonde tot ongeveer honderd jaar geleden ook de familie van Willem-Alexanders overgrootvader prins Hendrik, de echtgenoot van koningin Wilhelmina.

  In het slot krijgt het Nederlandse bezoek een lunch aangeboden en bij de Orangerie is een fotomoment gepland. Voor de historische familieband is echter slechts in het voorbijgaan enige aandacht. Het koningspaar loopt op weg naar de plenaire zaal van het Mecklenburgse parlement door de galerij met portretten van voorvaders en de Troonzaal van het in 1918 afgezette vorstenhuis Mecklenburg-Schwerin.

  Drie dagen

  Daarna is het oponthoud in Schwerin al weer voorbij en gaat het gezelschap naar havenstad Warnemünde voor een bezoek aan het Leibnitz Instituut voor Oostzee-onderzoek en het project Plastic School.

  Het werkbezoek aan Duitsland duurt drie dagen en voert het koningspaar ook naar de deelstaat Brandenburg. Sinds zijn aantreden in 2013 heeft koning Willem-Alexander wanneer deze reis is afgesloten vijftien van de zestien Länder bezocht. Alleen Berlijn, zelf ook een zelfstandige deelstaat, is dan nog over.

  20 mei 2019 - 10:14