×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander en Máxima met kinderen naar planetarium

  Een privébezoek aan het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium

  Willem-Alexander en Máxima met kinderen naar planetarium

  Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun dochters hebben zaterdagmiddag genoten van een gezinsuitje in Franeker. Het koninklijk gezin bracht daar een privébezoek aan het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium.

  Het koningspaar heeft het Planetarium, een schaalmodel van het zonnestelsel, voor het laatst officieel in juni 2016 bezocht. Dat bezoek was toen onderdeel van hun streekbezoek aan de noordwesthoek van Friesland en in het kader van de heropening van het museum destijds.

  Het nieuws van het privébezoek werd bekend gemaakt via het Twitteraccount van het Planetarium, dat onder de naam Eise Eisinga wordt beheerd. Eisinga bouwde het verkleinde zonnestelsel in zijn woonkamer tussen 1774 en 1781. Het is het oudste nu nog werkende mechanische planetarium.

  9 juni 2019 - 10:19