×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander en Máxima maken wandeling over Drenthse heide

  Het grootste natte heidegebied van West-Europa

  Willem-Alexander en Máxima maken wandeling over Drenthse heide

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn bij hun streekbezoek aan Zuidwest-Drenthe vanuit Hoogeveen aangekomen in Westerveld.

  Daar kregen zij op het Dwingelderveld, het grootste natte heidegebied van West-Europa, van vrijwilligers van Natuurmonumenten uitleg over natuurbehoud en het in stand houden van de biodiversiteit in het gebied. Op de achtergrond was nog de schaapkudde zichtbaar die zorgt dat de heide vrij blijft van ongewenste grasgroei. Het bezoek aan de heide werd direct aangegrepen om een serie foto’s van de koning en koningin te maken.

  Het koningspaar bekeek ook de grote radiotelescoop aan de rand van het natuurgebied en bezocht daarna naar Astron, het Nederlands Instituut voor Radioastronomie. Het instituut behoort tot de top drie instituten in de wereld op het gebied van radiosterrenkunde.

  18 september 2019 - 14:45