×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander en Máxima direct bedankt voor bezoek

  Borden en vlaggen voor bezoek Oranjes aan India

  Willem-Alexander en Máxima direct bedankt voor bezoek

  “Dank u voor uw bezoek.” Koning Willem-Alexander wordt in de straten van New Delhi zondag al bedankt voor zijn komst naar India. Hij wordt daar zondagavond samen met koningin Máxima verwacht voor het staatsbezoek aan de opkomende Aziatische grootmacht dat maandag begint.

  In het stadsdeel waar zich de regeringsgebouwen bevinden, zijn behalve de borden die de koning bedanken ook Nederlandse vlaggen te zien. Bij Hyderabad House bijvoorbeeld, waar koning en koningin maandag een ontmoeting hebben met premier Narendra Modi, en rond India Gate, het door de architect Edwin Luytens ontworpen monument voor de Indiase gesneuvelden in onder meer de Eerste Wereldoorlog.

  Het staatsbezoek begint maandagmorgen even verderop, in het eveneens door Luytens ontworpen presidentieel paleis Rashtrapati Bavan. In de Britse koloniale tijd was het de residentie van de onderkoningen.

  13 oktober 2019 - 15:21