×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander en Máxima bij het Rijksmuseum

  Seminar 'India en Nederland'

  Willem-Alexander en Máxima bij het Rijksmuseum

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima wonen maandagmiddag in het Rijksmuseum in Amsterdam ter voorbereiding op het staatsbezoek aan India volgende maand, een deel van het seminar ‘India en Nederland’ bij. Dat wordt georganiseerd door de ambassade van India en de Koninklijke Vereniging van Vrienden der Aziatische Kunst.

  Koning Willem-Alexander krijgt in Amsterdam het eerste exemplaar overhandigd van het boek ‘India and The Netherlands. Past, Present and Future’, dat is samengesteld en geschreven door ambassadeur Venu Rajamony.

  Het rijk geïllustreerde werk verhaalt over de ruim vierhonderd jaar oude betrekkingen tussen Nederland en het Indische subcontinent, waar de VOC in de zeventiende eeuw de Portugezen verjoeg om eigen handelsposten te stichten. Tijdens het staatsbezoek aan India, dat op 14 oktober begint in New Delhi, gaat het koninklijk gezelschap naar een van die voormalige Nederlandse vestigingen: Kochi, in de zuidelijke deelstaat Kerala.

  Tijdens de bijeenkomst in Amsterdam luistert het koningspaar naar twee voordrachten: ‘The Netherlands and India, a shared history’ door Marine Gosselink, hoofd Geschiedenis van het Rijksmuseum en Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW, die spreekt over ‘Trade and business relations between the Netherlands and India, present and future.’

  30 september 2019 - 09:12