×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander en Máxima bij gedenkplek Ghandi

  Speciaal cadeau voor de Oranjes

  Willem-Alexander en Máxima bij gedenkplek Ghandi

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben maandagochtend in New Delhi kort na het begin van het staatsbezoek aan India een krans gelegd bij het gedenkplek voor Mahatma Gandhi.

  Dat gebeurde bij Raj Ghat, aan de rivier Yamuna, waar Gandhi in 1948 werd gecremeerd. Het koningspaar had de schoenen uitgetrokken, zoals het gebruik en respect voorschrijven. Als aandenken aan het bezoek kregen koning en koningin een aantal boeken over Gandhi en een buste van India’s vrijheidsstrijder.

  Het koningspaar had vervolgens in het eigen hotel een korte ontmoeting met de Indiase minister van Buitenlandse Zaken, Subrahmanyam Jaishankar, en ging daarna voor een onderhoud en lunch met premier Narendra Modi naar Hyderabad House.

  De geplande persverklaringen die premier en koning zouden geven, werden uit het programma geschrapt. Een officiële reden werd niet gegeven, maar het is in India gebruikelijk dat de agenda op het laatste moment wordt aangepast.

  De premier is dinsdag mogelijk ook niet aanwezig bij de openingssessie van de Tech Summit, waar hij net als koning Willem-Alexander onder meer een toespraak zou houden.

  14 oktober 2019 - 13:20