×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander en Máxima bij dodenherdenking

  Koningspaar ook dit jaar op de Dam aanwezig

  Willem-Alexander en Máxima bij dodenherdenking

  Traditiegetrouw zijn ook dit jaar koning Willem-Alexander en koningin Máxima aanwezig bij de nationale herdenkingsplechtigheid op de Dam in Amsterdam. Het koningspaar houdt daar samen met de rest van Nederland twee minuten stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

  De Nationale Herdenking in Amsterdam begint met een bijeenkomst in De Nieuwe Kerk. Theatermaker en schrijver Diederik van Vleuten houdt daar de 4 mei-voordracht onder de titel Als de taal tot stilstand komt. Na de twee minuten stilte om 20.00 uur, klinkt het volkslied en draagt Maureen de Witte uit Emmeloord haar gedicht Eén keer vaker voor.

  De koning en koningin leggen daarna de eerste krans bij het Nationaal Monument op de Dam. Na de kranslegging houdt de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema een toespraak en leggen schoolkinderen bloemen. De herdenking in Amsterdam eindigt met een defilé.

  Militaire Dodenherdenking

  Gelijktijdig met de Nationale Dodenherdenking vindt ook de Militaire Dodenherdenking plaats in Rhenen. Daar zijn prinses Margriet, Pieter van Vollenhoven en hun zoon prins Pieter-Christiaan aanwezig. Op het Militair Ereveld Grebbeberg zullen zij de beroepsmilitairen en dienstplichtigen herdenken die sinds 1940 hun leven hebben gegeven voor Nederland.

  De aanloop naar de dodenherdenking verliep dit jaar zonder tumult. Vorig jaar was er veel ophef over het plan van een actiegroep om de plechtigheid met een lawaaidemonstratie te verstoren. De rechter verbood dat.

  4 mei 2019 - 07:40