×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander en Máxima aangekomen in Vrije Hanzestad

  Koningspaar direct naar Airbus Defence & Space Bremen

  Willem-Alexander en Máxima aangekomen in Vrije Hanzestad

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn vanochtend aangekomen in Bremen voor een eendaags werkbezoek. De visite maakt deel uit van de in 2013 begonnen toer langs alle zestien Duitse deelstaten.

  De Vrije Hanzestad, die van oudsher economische banden heeft met Nederland, is de dertiende deelstaat die wordt bezocht. In mei volgen bezoeken aan Mecklenburg-Voorpommeren en Brandenburg.

  Het koningspaar werd bij aankomst op het Hans Koschnick vliegveld begroet door de senaatspresident en burgemeester van Bremen, Carsten Sieling. Die nam de Nederlandse gasten meteen mee naar Airbus Defence & Space.

  Aansluiting bij Duitsers

  Ruimtevaart is naast windenergie en pool-en marineonderzoek een van de terreinen waarop Nederland beter kan samenwerken met Bremen. Onder leiding van minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel is ook een deels op ruimtevaart gerichte handelsmissie in de Duitse deelstaat.

  De deelnemende bedrijven zoeken aansluiting bij de Duitsers om bijvoorbeeld samen oplossingen te vinden voor maatschappelijke grensoverschrijdende uitdagingen, zoals klimaatverandering en luchtkwaliteit.

  6 maart 2019 - 13:19