×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander dit jaar weer bij Algemene Vergadering VN

  Samen richting vrede, recht en ontwikkeling

  Willem-Alexander dit jaar weer bij Algemene Vergadering VN

  Koning Willem-Alexander spreekt dit jaar weer de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties toe. Hij houdt op 24 september zijn rede in het gebouw van de VN in New York tijdens de 74e Algemene Vergadering, heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt.

  Het wordt de tweede keer dat Willem-Alexander een toespraak houdt voor de Algemene Vergadering. In 2015 was hij het eerste Nederlandse staatshoofd die dat deed. De koning zei toen onder meer dat alle landen zich moeten inzetten om de verantwoordelijken van de vliegramp met MH17 te achterhalen en te berechten.

  Dit jaar gaat Willem-Alexander in zijn toespraak onder meer in op het belang van samenwerking tussen de VN-lidstaten ten behoeve van vrede, recht en ontwikkeling. Ook gaat hij in op het belang van gezamenlijke actie in het licht van klimaatverandering.

  Koningin Máxima is ook in New York aanwezig. Voor haar wordt op 25 september een speciaal evenement georganiseerd. Máxima is namelijk precies tien jaar speciaal pleitbezorger op het gebied van het beter toegankelijk maken van financiële diensten.

  9 september 2019 - 17:13