×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander dineert met topwetenschappers

  Avond van Wetenschap & Maatschappij in Den Haag

  Willem-Alexander dineert met topwetenschappers

  Koning Willem-Alexander heeft maandagavond in de Ridderzaal gedineerd met een aantal topwetenschappers. In Den Haag vond de twintigste editie van de Avond van Wetenschap & Maatschappij plaats, waarbij wetenschappers en prominenten uit andere sectoren elkaar ontmoeten.

  De Avond is in 2000 in het leven geroepen om het maatschappelijk belang van wetenschap te onderstrepen en te laten zien waar en op welke manier wetenschap terug te vinden is in het dagelijks leven. Naar aanleiding van wetenschappelijke onderzoeksthema’s spreken topwetenschappers en prominenten uit andere sectoren van de maatschappij met elkaar. Zo schoven onder anderen Robbert Dijkgraaf, Diederik Jekel en Alexander Rinnooy Kan aan.

  Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap reikte de Huibregtsenprijs uit. De prijs, die sinds 2005 wordt toegekend, gaat naar een wetenschapper die vernieuwend onderzoek heeft gedaan dat concreet toepasbaar is in de maatschappij. Dit jaar wordt voor het eerst ook de Irispenning voor Excellente Wetenschapscommunicatie uitgereikt.

  8 oktober 2019 - 10:12