×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander bij begrafenis peetvader

  Koning verliest familievriend

  Willem-Alexander bij begrafenis peetvader

  Koning Willem-Alexander en zangeres Vicky Leandros waren zaterdag in het Duitse Friedrichsruh onder de genodigden bij de besloten uitvaart van vorst Ferdinand von Bismarck. De koning was voor de bijzetting van zijn peetvader ’s ochtends vanuit Griekenland naar Duitsland gevlogen. Op opnamen van het blad Bild is te zien dat hij ook dit jaar in de zomervakantie zijn baard heeft laten staan.

  De Rijksvoorlichtingsdienst wilde vooraf niet zeggen of de koning danwel prinses Beatrix naar de uitvaart zou gaan. Ferdinand von Bismarck die op 23 juli op 88-jarige leeftijd overleed, was een studievriend van prins Claus en trouwgetuige bij het huwelijk van Beatrix en Claus in 1966. Een jaar later werd hij ook peetvader van hun eerste kind, Willem-Alexander, die Ferdinand als één van zijn doopnamen kreeg.

  De familie Bismarck had besloten dat de bijzetting in het Bismarck-mausoleum in intieme familie- en vriendenkring zou plaatsvinden. Een nadere aankondiging werd niet gedaan maar Duitse media hielden een oogje in het zeil in Friedrichsruh, waar de voorbereidingen op de uitvaart ook niet onopgemerkt bleven. De komst van de Nederlandse koning werd ook verwacht.

  In de Duitse media was na het overlijden van de achterkleinzoon van de ‘IJzeren kanselier’ Otto von Bismarck overigens vooral aandacht voor de ruzies die de familie onder meer om de erfopvolging en het familiebezit zou verscheuren.

  2 april 2019 - 21:35