×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander bezoekt residentie president India

  Willem-Alexander en Máxima bij Rashtrapati Bhawan

  Willem-Alexander bezoekt residentie president India

  Koning Willem-Alexander begint maandagmorgen in New Delhi bij Rashtrapati Bhawan, de residentie van president Ram Nath Kobind, aan zijn staatsbezoek aan India. De koning wordt vergezeld door koningin Máxima en minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken, terwijl nog drie bewindslieden zijn meegereisd aan het hoofd van omvangrijke en veelzijdige handelsmissies.

  De begroeting bij de immense voormalige residentie van de Britse onderkoningen van India kent het nodige militair ceremonieel en wordt ook bijgewoond door premier Narendra Modi. De plechtigheid is maar kort. Na een kwartier vertrekt het koningspaar naar Raj Ghat, voor een kranslegging bij dit monument ter ere van Mahatma Gandhi.

  Aansluitend zijn er ontmoetingen op het ministerie van Buitenlandse Zaken met minister Subrahmanyam Jaishankar en in Hyderabad House met premier Modi, die samen met de koning ook een korte verklaring afgeeft en zijn gasten daarna een lunch aanbiedt.

  Barapullah Drain

  Aan het einde van de middag wordt de zogenoemde Barapullah Drain bezocht, waar op innovatieve wijze en in samenwerking met onder meer Nederlandse kennisinstituten geprobeerd afvalwater geschikt te maken voor hergebruik. In India wordt 78 procent van het vuile water onverwerkt geloost, hetgeen schoonmaak van oppervlaktewater van groot belang maakt.

  Het dagprogramma wordt afgesloten met een staatsbanket aangeboden door de president.

  14 oktober 2019 - 13:02