×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander bezoekt Nederlandse senioren in Israël

  De koning vliegt op 22 januari naar Israël

  Willem-Alexander bezoekt Nederlandse senioren in Israël

  De koning gaat met de bewoners in gesprek over hun herinneringen aan Nederland, hun ervaringen tijdens en na de Tweede Wereldoorlog en over hun leven in verzorgingshuis Beth Juliana.


  Willem-Alexander vliegt op 22 januari naar Israël waar hij ’s avonds met diverse andere staatshoofden en regeringsleiders aanschuift voor een diner op de residentie van president Reuven Rivlin. Op 23 januari gaat de koning in de ochtend naar Yad Vashem. Dit is het officiële Israëlische herdenkingscentrum voor de Joodse slachtoffers van de Holocaust. Willem-Alexander staat tijdens de rondleiding in het bijzonder stil bij het lot van Joodse Nederlanders tijdens de Duitse bezetting in de Tweede Wereldoorlog.

  LEES OOK:

  Herdenking World Holocaust Forum

  Na het museum vervolgt Willem-Alexander zijn bezoek in Beth Juliana. In dit Nederlandse verzorgingshuis wonen veel (voornamelijk Joodse) senioren wonen die in Nederland zijn opgegroeid. Velen van hen hebben ook de Holocaust meegemaakt. Willem-Alexander besluit zijn tweedaagse reis met de herdenking van de Holocaust bij het World Holocaust Forum.

  Bron: ANP

  15 januari 2020 - 11:50