×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander bezoekt Haagse Schilderswijk en Transvaal

  Koning reageert opnieuw op de aanslagen in Brussel

  Willem-Alexander bezoekt Haagse Schilderswijk en Transvaal

  Koning Willem-Alexander heeft woensdag opnieuw gereageerd op de aanslagen in Brussel. Hij deed dat op de Haagse markt tijdens een bezoek aan de wijk Transvaal en de Schilderswijk.


  "We moeten gewoon onze rug rechthouden. Dit is een aanval op onze open en vrije samenleving. Net zoals Parijs vorig jaar is Brussel op een verschrikkelijke manier getroffen", sprak de koning.

  "Daarom is een bezoek aan de Haagse markt zoals vandaag en ook daarna aan de Schilderswijk zo belangrijk. Allen die in Nederland wonen en in onze vrije en open samenleving geloven, ongeacht herkomst, moeten deel kunnen nemen aan deze open en vrije samenleving. Als we dat niet meer kunnen doen, dan winnen de terroristen en dan kunnen wij niet meer leven zoals wij willen. Dat is waar we voor staan en daar moeten we mee doorgaan."

  Te midden van marktbezoekers, kooplui en pers had hij verder over van een 'even laffe als verschrikkelijke aanslag'. "Máxima en ik leven heel erg mee, intens mee, met allen die getroffen zijn door deze verschrikkelijke daad. We leven mee met de nabestaanden en hopen dat de gewonden snel weer beter zullen zijn."

  Dinsdag liet Willem-Alexander al weten dat Europa opnieuw zwaar op de proef wordt gesteld. "Wat nu nodig is, is dat wij onze gezamenlijke kracht tonen en de waarden van vrijheid en solidariteit hoog houden."

  23 maart 2016 - 13:28