×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander begonnen aan tweede staatsbezoek

  Estland is land 2 van 3 in één week

  Willem-Alexander begonnen aan tweede staatsbezoek

  Koning Willem-Alexander is dinsdagmiddag vanuit Letland aangekomen in Estland, voor het tweede staatsbezoek uit een reeks van drie aan de Baltische staten. Aan het begin van de middag is de officiële ontvangst door president Kersti Kaljulaid bij het presidentiële Kadriorg paleis in Tallinn.


  Koning Willem-Alexander had dinsdag nog een kort programma in Letland, waar hij maandag was aangekomen. In het Lets Historisch Museum wandelde Willem-Alexander met zevenmijlslaarzen door de bijzondere tentoonstelling over een eeuw Letse geschiedenis, van de eerste aanzet naar onafhankelijkheid in 1917 en 1918 naar het lidmaatschap van EU en NAVO nu.

  Het staatsbezoek werd besloten met een ontvangst voor de kleine Nederlandse gemeenschap, waaronder opvallend veel studenten, in de Grote Gilde Hal. Daar herinnerden de wapenschilden van onder meer Deventer en Kampen aan de al sinds de veertiende eeuw bestaande banden tussen de Oostzee-regio en Nederland.

  In zijn slotwoord sprak de koning de wens uit dat het niet weer zestien jaar zou duren alvorens hij Letland opnieuw zou bezoeken. Zijn eerste bezoek was namelijk in zijn huwelijksjaar 2002, samen met Máxima.

  12 juni 2018 - 12:50