×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander bekent vlak voor staatsbezoek Engeland: “Groot fan van Britse humor”

  Willem-Alexander bekent vlak voor staatsbezoek Engeland: “Groot fan van Britse humor”

  Koning Willem-Alexander heeft verklapt dat hij fan is van de Britse humor, zoals Monty Python. Net als de plagerige toespraken van 'best men' die hij op huwelijken op Britse landhuizen heeft toegehoord. De koning zei dat in gesprek met Britse journalisten op Paleis Noordeinde.


  Door Rick Evers & ANP

  Die humor ten spijt, de koning en zijn regering blijven vierkant achter brexit-onderhandelaar Michel Barnier staan om tot een deal te komen hoe de Britten de EU zullen verlaten. Ook heeft Willem-Alexander zijn zorgen geuit over de aanstaande brexit. Hij verwacht een nadelige invloed op de handel tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk, melden verschillende Britse media op basis van het gesprek.

  De journalisten waren in de Puttikamer van het paleis uitgenodigd naar aanleiding van het staatsbezoek dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima deze maand afleggen aan Groot-Brittannië. In het gesprek herhaalde de koning het standpunt van de Nederlandse regering over de brexit, maar dat Nederland de keuze van het Britse volk ook moet respecteren. Ondanks de nadelige invloed denkt de koning wel dat de handel de uittreding zal overleven en de banden tussen beide landen sterk blijft.

  Tijdens het staatsbezoek is de brexit een terugkerend onderwerp. Willem-Alexander en Máxima gaan onder meer in gesprek met Nederlanders die zorgen hebben over de gevolgen van de brexit. Het onderwerp zal vermoedelijk ook ter sprake komen als het koningspaar spreekt met onder meer premier Theresa May, oppositieleider Jeremy Corbyn, andere politici en leden van de Britse koninklijke familie. Het staatsbezoek vindt plaats op 23 en 24 oktober.

  Koning Willem-Alexander sprak twee jaar geleden in het Europees Parlement ook al eens zijdelings over de brexit, toen naar aanleiding van het Britse referendum. In zijn toespraak noemde hij toen dat het "Europese boeket" niet compleet is zonder de "English rose".

  9 oktober 2018 - 11:04