×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Wel of niet: handen schudden in Indonesië

  Werkbezoek Willem-Alexander en Máxima gaat wel gewoon door

  Wel of niet: handen schudden in Indonesië

  Het staatsbezoek aan Indonesië dat voor volgende week gepland staat, gaat gewoon door als het aan onze koning ligt.


  Echter, de situatie rondom het Corona-virus wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Zeker nu president Joko Widodo bekend heeft gemaakt dat ook in zijn land mensen met het virus zijn opgenomen in het ziekenhuis.

  Het Ministerie van Buitenlandse Zaken houdt in samenwerking met de Nederlandse Ambassade in Jakarta alles van dag tot dag in de gaten. Met het koninklijk paar reist op 10 maart – zoals de gewoonte is – een grote handelsmissie mee. Te denken valt dan onder meer aan minister Bruno Bruins van Medische Zorg, al is het de vraag of hij beter in ons land kan blijven om hier het Corona-virus te helpen het hoofd te bieden.

  LEES OOK:

  Traditioneel wordt het koningspaar in Indonesië ontvangen door de Nederlandse gemeenschap die daar woonachtig is. Dat gaat gepaard met het schudden van honderden handen. En juist dat wordt nu afgeraden. Ook het handelsdiner, waarbij zo’n 600 gasten zouden aanschuiven, krijgt mogelijk een andere invulling.

  Een bezoek aan een opvangcentrum voor orang-oetans op Borneo staat tevens op het programma, maar ook dit wordt eventueel beperkt, om de mensapen niet onnodig bloot te stellen aan contact met mensen anders dan hun eigen verzorgers.

  Willem-Alexander zelf heeft aangegeven vast van plan te zijn het bezoek aan Indonesië te laten doorgaan, ook na het vernemen van het nieuws over de besmettingen aldaar, meldt de RVD.

  Bron: ANP, RVD. Beeld: ANP

   

  3 maart 2020 - 09:20