×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Wel of geen mondkapje bij royals?

  Willem-Alexander en Máxima doen het niet

  Wel of geen mondkapje bij royals?

  Een mondkapje dragen of niet? Dat is een vraag die ook binnen koninklijke families wordt gesteld. Onze eigen koning en koningin hebben in ieder geval besloten het niet te doen. Ze houden natuurlijk wel gewoon afstand bij werkbezoekjes.


  De Belgische koningshuisverslaggever Wim Dehandschutter uitte toch zijn verbazing toen hij de beelden zag van het uitstapje van Máxima bij APRO Filters, een bedrijf dat mondkapjes produceert voor zorgmedewerkers. “Er is vast een reden waarom ze het niet doet, maar juist bij een werkbezoek aan een bedrijf dat mondkapjes maakt, had ik verwacht dat koningin Máxima er één zou dragen. Of zie ik dat verkeerd?”, vroeg hij zich af op sociale media.

  In Nederland is het geen verplichting daarnaast ging het bij APRO Filters om mondkapjes die uitsluitend voor zorgprofessionals bedoeld waren. In het buitenland zijn er wel royals die zonder mondkapje de deur niet uit gaan. De Belgische koning Filip, de Noorse koninklijke familie en het Spaanse koningspaar zijn er al mee gespot.

  Lees ook:

  En een prachtige zwart-wit foto van Beatrix met een hele jonge Willem-Alexander, in de wandelwagen. Genomen in het gras in de tuinen bij kasteel Drakensteyn.

  Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

  Bron: ANP. Beeld: ANP.

  13 mei 2020 - 14:16