×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Weer commotie rond portret koning

  Hij lijkt op Kim Jong-Un'

  Weer commotie rond portret koning

  De nieuwe portretten van koning Willem-Alexander blijven de gemoederen bezig houden. Nu weer in Zwijndrecht.


  De schilderwedstrijd die een koningsportret voor de Zwijndrechtse raadzaal had moeten opleveren is een compleet fiasco. Geen enkele inzending is goed genoeg. Zeven inwoners van Zwijndrecht hebben een schilderij ingeleverd voor de portretwedstrijd zoals die eerder ook in Molenwaard en Hardinxveld werd georganiseerd. In Zwijndrecht krijgt de winnaar 750 euro en een plek aan de muur van de raadzaal.

  Raadslid Rene Van den Berg van de ChristenUnie vindt dat de wedstrijd maar beter vergeten kan worden. Geen enkel portret voldoet aan de eisen. 'Hier en daar is het echt bar slecht. Eén portret heeft een gebit; vreselijk. Ik hoorde ook iemand zeggen: het lijkt die man uit Noord-Korea wel.' D66-fractievoorzitter Wim van der Does deelt die mening. 'Als we hieruit moeten kiezen, laat dan de foto die we nu hebben maar hangen. De kwaliteit is beneden peil. Er zijn portretten bij die je in een kleuterschool zou ophangen, of die helemaal niet op de koning lijken. Ik heb er één of twee gezien waarvan ik denk: dat lijkt nog ergens op. Maar dat is niet de kwaliteit waar je naar op zoek bent,' aldus het raadslid in het AD.

  30 januari 2014 - 16:36