×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Weekendtip: bezoek het Koninklijk Paleis Amsterdam

  Weekendtip: bezoek het Koninklijk Paleis Amsterdam

  Heb je nog geen weekendplannen? Bezoek dan eens het Koninklijk Paleis Amsterdam, dat al tijdens de bouw het Achtste Wereldwonder werd genoemd.


  Dit compliment sloeg niet alleen op de schoonheid en afmeting van het Paleis, maar gold ook voor de werkzaamheden. Voor de bouw werden 13.659 palen van 12 meter de grond in geheid. Ondertussen reisden agenten door Europa om materiaal te kopen: zandsteen uit Duitsland, wit marmer uit Italië, zwarte, groene en rode hardsteen uit Zweden en België, eikenhouten balken uit Schotland en leistenen uit Engeland. Ruim 350 jaar later is het nog steeds te bewonderen.

  Ontvangstpaleis van de koning

  Als ontvangstpaleis wordt het gebruikt tijdens staatsbezoeken, voor de nieuwjaarsrecepties van de Koning en voor andere officiële koninklijke ontvangsten. Tijdens een staatsbezoek biedt de Koning het bezoekende staatshoofd logies en een staatsbanket aan op het Koninklijk Paleis Amsterdam. Ook vindt er jaarlijks de uitreiking van de Erasmusprijs, de Zilveren Anjer, de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst en de Prins Claus Prijs plaats. Het gebouw speelt tevens een prominente rol in koninklijke huwelijken en de troonswisseling.

  Bron: Koninklijk Paleis Amsterdam. Beeld: Koninklijk Paleis Amsterdam

  28 februari 2020 - 16:05