×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Wanhopige moeder mag brief niet aan koningin Máxima overhandigen

  Wanhopige moeder mag brief niet aan koningin Máxima overhandigen

  Koningin Máxima kwam donderdagmorgen met de schrik vrij toen aan het einde van een bezoek aan de YETS Foundation zich plotseling een vrouw losmaakte uit het publiek en naar haar toe rende. De koningin had zich net omgedraaid, om te bedanken voor het applaus van de deelnemers aan het met een Appeltje van Oranje bekroonde programma.


  De vrouw wilde de koningin een brief overhandigen waarin ze nogmaals om aandacht vroeg voor de schoolproblemen van haar zoon. "Hij zit al elf maanden thuis", riep ze, terwijl beveiligers haar op afstand hielden van Máxima. "We zullen de brief doorgeven", antwoordde de persoonlijk adviseur van de koningin, terwijl ze doorliepen naar de gereedstaande auto.

  Maar dat was geen troost voor de vrouw, zo vertelde ze toen beveiligers haar enigszins tot bedaren hadden gebracht en de koningin was vertrokken. Ze had al eerder geschreven en het Kabinet van de Koning had ook steeds netjes geantwoord, maar voor haar zoon was er nog steeds geen oplossing. Vandaar ook de wanhopige poging om Máxima nu rechtstreeks te benaderen bij haar bezoek aan Schiedam.

  Het gebeurt wel vaker dat de koningin of de koning brieven of petities krijgen overhandigd bij bezoeken in het land. Die gaan dan naar het Kabinet van de Koning, dat ze doorstuurt naar het verantwoordelijke ministerie en na enige tijd ook vraagt wat er met de betreffende brief is gebeurd en hoe de zaak is afgehandeld.

  13 september 2018 - 14:29