×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • VS-ambassadeur Hoekstra gaat langs bij koning

  VS-ambassadeur Hoekstra gaat langs bij koning

  Koning Willem-Alexander ontving vanochtend op paleis Noordeinde de nieuwe Amerikaanse ambassadeur Peter Hoekstra. De ambassadeur kwam zijn geloofsbrieven aanbieden. Daarmee is de hoogste diplomatieke post van de Verenigde Staten in Den Haag voor het eerst sinds februari 2016 weer bezet.


  Hoekstra, voormalig lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden voor de staat Michigan, is een supporter van de huidige president Donald Trump. Hij heeft vorige maand al van zich doen horen door in een interview met de NOS zijn eigen, eerdere uitspraken over Nederland als 'fake nieuws' te bestempelen, en daarna weer te ontkennen dat hij dat had gedaan.

  Hoekstra verontschuldigde zich daarna via Twitter: 'Ik ben geboren in Nederland en ik hou van het land. Het zal de grootste eer van mijn leven zijn om er als ambassadeur te dienen'.

  De in Groningen geboren Hoekstra, die als driejarige met zijn ouders naar Amerika emigreerde, kan volgende week ook kennismaken met koningin Máxima, prinses Beatrix, prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven, wanneer hij naar de nieuwjaarsontvangst voor diplomaten gaat in het Koninklijk Paleis in Amsterdam.

  Koning Willem-Alexander ontvangt vanochtend ook de nieuwe ambassadeurs van Pakistan en de republiek Congo.

  10 januari 2018 - 10:46