×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Vrijmarkt tijdens Koningsnacht in Amsterdam

  Na 18 jaar weer toegestaan

  Vrijmarkt tijdens Koningsnacht in Amsterdam

  In Amsterdam komt de nachtelijke vrijmarkt terug in de nacht voor Koningsdag. Dat heeft de gemeenteraad woensdagavond besloten, meldt Het Parool.


  Amsterdammers mogen tijdens de eerste Koningsnacht – de nacht van 25 op 26 april – vanaf middernacht hun spullen verkopen. De regeling geldt echter alleen voor specifiek aangewezen locaties buiten het centrum. De gemeente wil voorkomen dat er dronken uitgaanspubliek op af komt.

  Verder zijn professionele of commerciële verkopers met wagens, kramen of bussen niet welkom en mag er geen alcohol worden verkocht. Ook is versterkte muziek niet toegestaan.

  De nachtelijke vrijmarkt is sinds 1996 niet meer toegestaan. Voormalig burgemeester Patijn verbood de Koninginnenacht nadat het feest erg uit de hand was gelopen. Er zijn sindsdien regelmatig voorstellen geweest om de vrijmarkt 's nachts terug te laten keren.

  19 december 2013 - 10:13